Tájékoztató szülők számára a 2020/2021-es tanévre történő beiratkozásról

Tisztelt Szülők!
A járványveszély sajnos szükségessé tette az iskola és a szülő személyes találkozásának minimalizálását. Ezért az idei évben a szülő választhat a beiratkozás online módja vagy a személyes megjelenés között.
Tájékoztatónkban leírtuk, milyen módon történik az online beiratkozás. Kérjük, lehetőleg ezt a módot válasszák, természetesen, ha erre nincs lehetőségük, az iskola minden segítséget megad a beiratkozáshoz.
Ha a személyes megjelenés mellett döntenek a beiratkozás beosztását az online beiratkozók számának ismeretében pontosítani fogjuk. Ezért a beiratkozást megelőző napokban kérjük, látogassák meg honlapunkat.
Az alábbiakban leírtuk a szülők teendőit mind a két esetben.

Szülők teendői online beiratkozás esetén:
Az e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. Kérjük, hogy a gyermekeik adatait a KRÉTA rendszerbe felölteni szíveskedjenek 2020. június 17-ig.
Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:
a) A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületére. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.
b) A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén betöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót. Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő által megadott adatok alapján a rendszer nem találja meg a tanulót a kiválasztott iskola adatbázisában, akkor az e-Ügyintézés felületén egy üzenet jelenik meg a szülő részére, amely felhívja a figyelmet az adatok pontosítására. Amennyiben helyesen adta meg az adatokat, akkor a szülő vegye fel a kapcsolatot az érintett iskolával. A szülők / törvényes képviselők csak azon iskolában találják meg gyermekük adatait, ahová a gyermek felvételt nyert. A szülő megteheti, hogy a dokumentumokat kinyomtatja, és az aláírt dokumentumok másolatát feltölti az e-Ügyintézés dokumentumok blokkjába, amely másolatok az adatokkal együtt kerülnek át az iskola felületére. A beiratkozáskor történő személyes megjelenés esetén az eredeti, aláírt példányokat magával tudja vinni a szülő . Amennyiben nem tudja kinyomtatni a szükséges dokumentumokat, ebben az esetben az iskola feladata ezt elvégezni.

Szülők teendői személyes megjelenés esetén:
A beiratkozásra kérem, hozzák magukkal:
– a felvételről szóló értesítést
– általános iskolai bizonyítványt
– személyazonosító igazolványt
– lakcímet igazoló igazolványt (nem magyar állampolgárság esetén a jogszerű tartózkodást lehetővé tevő okmányok pl.: tartózkodási engedély)
– adóazonosító kártyát
– TAJ kártyát
– Okmányiroda által kiállított fényképes NEK-azonosító adatlapot, a diákigazolvány igényléshez. (ha postán még nem küldte be)

A beiratkozás időpontjai, beosztása személyes megjelenés esetén:
2020. június 22.

  • 8:00 9.A Informatika
  • 10:30 9.B Közlekedés, szállítmányozás és logisztika
  • 13:00 9.C Sport

2020. június 23.

  • 8:00 9/1 Víz- és csatorna-rendszerszerelő, Központifűtés- és gázhálózatrendszer szerelő
  • 10:30 9/2 Épület- és szerkezetlakatos, Gépi és CNC forgácsoló
  • 13:00 9/3 Hegesztő, Ipari gépész (Ipar szakmairány)

2020. június 24.

  • 8:00 9/4 Kőműves, Burkoló
  • 10:30 9/5 Festő, mázoló, tapétázó, Ács
  • 13:00 9/6 Karosszérialakatos, Járműfényező

Kérjük a kedves szülőket, hogy a beiratkozással kapcsolatban felmerülő problémákat küldjék el iskolánk e-mail címére.
Kollégiumi elhelyezés iránt igényüket elektronikusan jelezhetik az iskola honlapján a Kollégium/Felvétel fül alatt található jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével az iskola@inczedy.sulinet.hu címre vagy személyesen a beiratkozáson.

Betűméret váltása
Kontraszt