GINOP 6.2.3-17-2017-00017

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése

Elkészült az új iskola-bemutató kisfilm

A GINOP-6.2.3-17-2017-00017 pályázat keretében elkészült az iskolánkat bemutató új kisfilm.

ÚJJÁVARÁZSOLT SZAKTANTEREM

Pályaorientáció 4a

Pályaorientáció 4b

NYÁRI PÁLYAORIENTÁCIÓS SZAKKÖR

A nyári pályaorientációs szakkör a GINOP-6.2.3-17-2017-00017 pályázat egyik programja volt.

Pályaorientáció 2

A NYÍREGYHÁZI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM ÁTFOGÓ FEJLESZTÉSE

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című felhívására benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült, amely a Támogató döntése alapján 512 384 688 Ft, 100% intenzitású európai uniós vissza nem térítendő támogatásból a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projekt végrehajtásában a centrum mind a tíz tagintézménye részt vesz. A megvalósítás során hangsúlyt kap a szakképzés népszerűsítése, a pályaválasztás előtt állók tájékoztatása, szakképző iskolák megismertetése.

A tanulói lemorzsolódás csökkentése érdekében hét új szakember alkalmazásával bővülnek azok a tevékenységek, amelyek a szakképzés mai problémáira nyújtanak megoldást. A tartalmi fejlesztésben tanártovábbképzések, tananyagfejlesztések is megvalósulnak a 30 hónap alatt. A fejlesztés eredményeként kialakításra kerül egy Digitális Közösségi Alkotóműhely, informatika szaktantermek, amelyek a robotika alkalmazását teszik lehetővé az oktatásban. A projekt lehetőséget teremt tanórán kívüli programok szervezésére, amelyek egyik célja tanulóink szociális hátrányának csökkentése, kompetenciáik fejlesztése. Színház-, múzeumlátogatás, táboroztatás is szerepel a programok között.

A projektnyitó rendezvényre 2018. január 18-án 14.00-tól került sor a szakképzési centrum székhelyén, melynek keretében a centrum tagintézményeinek vezetői, pedagógusai kaptak tájékoztatást a feladatokról, valamint szekcióülések keretében a speciális területen közös munkában részt vevő pedagógusok tájékoztatása történt meg. A projekt végrehajtásában a centrum mind a tíz tagintézménye részt vesz. A megvalósítás során hangsúlyt fektetünk a szakképzés népszerűsítésére, a pályaválasztás előtt állók tájékoztatására, iskoláink megismertetésére.

A beruházás befejezésének tervezett időpontja: 2020. június 15.

h

A projekt céljai és tevékenysége

részletes projektbemutató PDF

Betűméret váltása
Kontraszt