Szikszai Gusztáv oldala

Programozás, Informatika , Matematika

RSS
people

IT. intrjú kérdések

1. Hány golflabda fér el egy buszban?

2. Ha 1 centi magas lennél (a méreteddel arányosan csökkentett tömeggel) és bedobnának egy üres turmixgépbe ahol a pengék 60 másodperc múlva mozogni kezdenének, mit tennél?

3. Mennyi pénzért mosnád le az összes ablakot Seattle-ben?

4. Hogy magyaráznád el egy 8 évesnek 3 mondatban, hogy mi az az adatbázis?

5. Egy nap hányszor fedik egymást az órán a nagy és kismutatók?

6. Van egy ingekkel teli szekrényed, ahol elég nehéz megtalálni egy-egy inget. Hogy oldanád meg, hogy egyszerűen megtaláld az ingjeidet?

7. Egy országban minden család fiú gyermeket szeretne. Ha lányuk születik, akkor újabb gyermeket vállalnak, ha fiúk, akkor megállnak. Mi a fiúk és lányok aránya ebben az országban?

8. Ha egy országúton 95%-os valószínűséggel látsz autót 30 perc alatt, akkor mennyi a valószínűsége, hogy 10 perc alatt látsz egyet?

9. 3 óra 15 perckor mennyi a kis és nagymutató által bezárt szög az órán (nem nulla!)

10. Hány zongorahangoló van a világon?

11. Van 8 ugyanakkora golyód, melyek közül egy nehezebb, mint a többi. Hogy találod meg a nehéz golyót egy mérleg segítségével úgy, hogy csak két mérési lehetőséged van?

12. Milyen módszerrel találsz meg egy szót a leggyorsabban egy szótárban?

13. Hogy vágsz szét egy négyszög alakú tortát két egyenlő részre akkor, ha valaki már kivágott belőle egy négyszög alakú, tetszőleges méretű és helyen lévő darabot? Csak egy vágási lehetőséged van.

14. Miért kerek a csatornafedél?

15. Hány benzinkút van az USA-ban (vagy inkább, hogy becsülnéd meg)?

16. Egy 5 literes és egy 3 literes kannával hogyan mérnél ki pontosan 4 liter vizet? Víz korlátlanul rendelkezésedre áll.

17. Ha egy forgó korong (pl. hanglemez) egy fele feketére, a másik fele pedig fehérre van festve, akkor hány szín-szenzorra lene szükséged ahhoz, hogy megállapítsd, hogy merre forog a korong? Ezeket hová helyeznéd?

18. Miért van az, hogy a tükör a bal és jobb irányt megfordítja, de a fel és le irányt nem? Pl. ha szemben állsz egy tükörrel és egy kezed balra-jobbra ill. fel-le mozgatod.